Ummu_Ajna
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna zasto be mila da go avortiras??? :(:(:, zarem ne veruvas vo gospod, toj ti go dal kako rafost, i toj gi praka decata sekoe dete so svoja streka . sto ako go abortiras i op gospod ti dade obilna nafaka sto vikame nie, posle sugestija da te jade, i greota e da ubijes eden zivot sto ti ne si mu go dala, zarem ne se plasis koga ke dojde denot koga gospod ke te prasa zasto go ubi toa sto jas sum go sozdal,? jas go molam gospod da ti podari pari zdravje i da se opismanis da ne go abortiras da ti dade gospod sve sto ke posakas za da go iscuvas, kako bese cvrsta so prvoto bidi i sega so ova te molam nemoj, noe 3 sestri i dvajca braka ziveevme samo so majka vo edna soba, barem maz ti zima pari nie sme nemale ni leb da jademe brat mi ne ranese so uzinki od kanta, od skolo pa eve se omazivme site nisto ne nesnajde, sega site imame pari si imame mazi si imame kuki golemi ama dzabe mi e sve sto imam koga go nemam toa sto gospod go molam da mi podari 7 godini edno bebe, molim te nemoj da go svatis ova kako kritika se kolnam vo eden gospod cisto sovet kako na moja rodena sestra ti kazuvam, nemoj uste ednas ke zalis sto si se rodila, koga ke sakas dete gospod moze da ne ti dade nikad veke koga ke posakas, cuvaj si go rodis si go, kako gospod sto e nikoj ne e. Се јави потпаролот на Господ... Не знам како се осмелуваш да пишуваш вакви коментари и да судиш Дали твојот совет е да го роди детето и да го храни со остатоци од канта Daculka се надевам дека постов го прескокна. Направи го она што сметаш дека е најдобро, ако е ситуацијата толку лоша и сметаш дека абортусот е неизбежен направи го и немој да имаш грижа на совест, само пробајте да се заштитите од грешки следниот период се додека не се почувствувате спремни. Млада си и секако дека Бог ќе ти даде повторно шанса, затоа што секој е свој Бог, и ако ти сметаш дека е правилна и оправдана твојата постапка чиста си пред својата совест а и пред Бог. ne sum potparol na gospod jas, tuku lazuva od vasa verska gledna tocka a od moja pa ne zbora ic toa e strogo kaj nas, a abortusot bez potreba ke izlezeme pred bozji sud, a jas ke izlezam pred kameni most i ne prosam ne e stramota da go prehranam deteto, nego da si go ubijam, znaci kazuvam primer za mene, koga ja bi ostanala trudna i poradi finansiski pricini da abortiram sekoe dete so se raga gospod mu dava svoja sreka i svoja nafaka, a toa dete ke si go jademe so viluska na toj svet. bez opravdani pricini da ubijam zivo bebe, nitu ja kritikuvav samo sovet i dadov, a toa sto rekov ke se kaes sto si se rodila koga naj veke dusata ke ti saka dete, togas gospod nema da ti dade, zastooo???, zasto si go ubila bozjoto stvorenje bez nikakva opravdana pricina.