Viktori
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori Se preripuva osnovnoto pravo na zenata - vladeenje nad sopstvenoto telo. I se izednacuvaso rob kupen na pazar. I idiotizam e da se poddrzuva takvo nesto. Ti licno mozes pro sto sakas da bides, se dodeka ne branis uskratuvanje na ostanatite da bidat pro sto sakaat. So zakonot se krati pravo na zenata zatoa sto za nejzinata odluka treba da se prasaat uste nekolkumina. No respect, Па ако користи абортус како средство за контрацепција тоа и доаѓа ко да е роб на сопствено тело, бидејќи телото не чинат само физички потреби туку една индивидуа има и разум за да биде доволно информирана дека постојат и други средства за заштита, па ни сама не мора да проаѓа кроз физички и ментални трауми.. Па за тие што го користат како контрацептивно средство можеби и треба нешто како надворешна контрола. Оти ако имаш права, не значи да бидеш и несовесен, туку напротив. А што на пример со правата на нероденото дете? Ќе рипнете дека тоа уште не е живот, ама се зависи кој како и од кој агол посматра. Јас на пример верувам дека е живот и тоа е мое мислење. А едно нешто можеш од десет страни да посматраш. Јас се фатив од овој аспект и не кажувам дека абортусот воопшто и може да се забрани бидејќи кој сака тој ќе направи, ако е забранет само полошо ќе биде и по здравјето и смртноста ќе се зголеми, на крај секој си има избор. само си кажав дека не ми е јасно зошто толку голема галама за нешто што е исто, а од друг аспект ако се посматра може да биде и добро, па некој нека и нарече дека бранам жените од самите себе... А можам многу нешта да наречам дека е идиотизам ама не правам бидејќи јас не знам се, не можам никогаш да ја согледам целосна вистинита слика, ама можам да имам свое мислење кое е добиено и подложно променама од зависност од понатамошни добиени факти и ситуации.... И не подржавам ниту лева ниту десна партија, само размислувам наглас... И пак се сведува на исто. Ти верувај во што сакаш. Работата е што ти веруваш, а таа има фактички проблем. Што треба да има право да си го реши. И не ми терај морални муабети и права, затоа што си мнооогу хипокритична. Ми збориш за живот? Зар бебе од силување треба да се абортира? Зошто не си негов адвокат? Зар е оно криво? Зошто не си адвокат на ембрионите со деформитети, па се бориш да се извадат и тие дозволи од законот? Или од една страна не треба да се абортира бла бла бла, од друга страна може бла бла бла. Нека овозможат бесплатна контрацепција, па нека забранат абортус слободно. И јас сум про лајф генерално, ама сум против камшик! Што е проблемот со бесплатна контрацепција?? Некој треба да ти подари кондом за ти да имаш заштитени односи, и да не останеш бремена?? или треба некој да те потсети да испиеш таблета денеска (немој молим те) тоа е се до човечката психа. Значи ние сме возрасни и свесни за послеиците од сексот и секој знае дека треба да се внимава ,нормално да не доје до абортуси после . Е сега тоа што Бетани го наведе како пример за Абортусот како средство за контрацепција ,се сложувам има и такви умови кои не му ја мислат што ке биде ,си знаат тие одиш абортираш и готова работа !! како да се измиле заби (тоа нив така му иде),е токму тие треба да се контролираат ,кај нив треба да се превземе советување и едукација. А уствари колку кошта контрацепцијата??? не сум во тек?? КОндоми = 70 ден. Контрацептивни апчиња = 200 ден(пр.зедов нз точно ) иии ?? Доколку би биле бесплатни мислиш дека нема да има абортуси?? хехехехехее Треба да работи свеста како кај жените ,така и кај мажите за последиците од не користење на контрацепција. Не кревај прашина за џабе делукс, нешто во врска со темава имаше да кажеш или јас нешто не дочитувам? И јас знам колку е контрацепција и колку чини, туку иди кажи на луѓе што живеат со неколку деца, 200 евра плата и немаат ник делукс на форум. Освен тинејџерки, најверојатно и тие се ранлива категорија. И Да, сакам да имаат жените право на ефтина контрацепција во согласност со стандардот во земјава. Нешто е погрешно? Наместо да фрлам со камења по други жени, ете јас сакам нешто подобро да направат. Проблем? Поента? Мислам дека има да. Ако сакаш да ги заштитат жените, ете им шанса. Контрацептиви на позитивна листа нека им биде прв чекор. А не еднаш годишно е ок убиство, за повеќе ќе се прашаме.
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 31.5.2013 7:16:28 >