BEBICA -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (30.3.2010 14:23:45)
|
Eve da vi kazam.Posto vcera bev besna a i luta sama na sebe, zatoa i ne pisuvav. Neli vi rekov crvenilot pocna da se povlekuva, se bese dobro do sabotata koga se vzari i se prosirija gabickite. Sega veke ne e samo pelenski osip. Vcera ja besna ja pobarav doktorkata i mi rece da ne sum doagala posto imalo mnogu bolni deca so virusi pa da ne zakacela, i ja taka besna i vikampa primime vo kancelarija posto se povrzani samo kolku da ja vidi t.e. kaj sto se primaat zdravite deca za do dusa nemase nikoj, i ja vide dojde i dermatolog (ne ni znev deka ima vo sklop na ambulantata) i vaka mi objasni dermatologot. Samo da upotrebuva DAKTANOL mast nautro i navecer a izmegu vo tekot na denot NISTO sem mienje pocesto i dobro da go susam mestoto da ne bide vlazno. A posto mene pedijatarot ne mi kaza deka sem kremata ne treba nisto da stavam jas vo meguvreme preku den ja mackav so pavloviceva orginal a ona ja navlaznuva kozata i eteti belja rabota da se prosirat malku gabickite. Od vcera prestanav i samo so nea ja mackam i eve onie screvi tocki poveke i gi nema sega samo e crvenilo koe e bledo, a toa znaci deka deluva kremata, samo da imase nekoj ubavo da mi objasnese se ke bese vo red. I taka ja besna malku se potkarav so nasiot pedijatar koj pri toa mi se izvini nemala takva namera.Iako i sama se krivam, i besna sum na sama sebesi, mada dermatologt mi rece ne treba da se krivam sebesi posto ne sum znaela i deka si pravela ispravo kako sto sum milsela. No sepak ja ziva se jadam. Taka da od vcera pocnavme da ja primenuvame terapijata kako treba.Ivo cetvrtok na kontrola posto petok e neraboten.
|
|
|
|