niki -> RE: Вакцинирање на детето (3.11.2009 10:31:28)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami уште од самиопт почеток кога се појави грипот ми изгледаше на опасна измишљотина која некоја фармацевтска куќа си ја користи за свои потреби и за сметка на многу животи низ целиот свет, и затоа велам- Не, нема да го вакцинирам, зошто никој не ми гарантира дека после таа инекција детето ке ми остане нормално или дека таа вакцина ке го заштити од грипот... Се сложувам со ова и не само што ми изгледа туку верувам дека е така, но невакцинирањето не не заштитува од грипот, ниту од алчноста на големите фармацевтски куќи. Тие ги држат картите во раце. Ако вирусот е пуштен од лабараторија, за да си ги исполнат своите цели лесно може да го испуштат од контрола и соочени со опасноста од заболување да не натераат да се вакцинираме. Да бидеш паметен, никако неможеш и колку повеќе читаш и се информираш се повеќе збунет излегуваш. И иако сум неверник, ќе се повикам на онаа реченица: „Господ нека ни е на помош“ бидејќи веќе никој ништо не ти гарантира. Овде мене уште никој не ме повикал да ја вакцинирам ќерка ми и веројатно нема да го направиме тоа сеуште, но мм работи на аеродром и доаѓа во контакт со луѓе од целиот свет, дека нема да се зарази од грипов, нема гаранција. Летоска беше хоспитализиран еден кој слета на аеродромот и сите во паника што биле во контакт со него отидоа да примат тамифлу, безбеден или не, со ризици или без, кога си во опасност гледаш да се спасиш.
|
|
|
|