RE: Хистероскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

mimiii -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 11:45:22)

Histeroskopijata ja pravev vo Oktomvri,i ti preporacuvam porano da si zakazes termin bidejki se ceka jas prvpat otidov vo juni i mi rece deka letoto ne pravat i mi zede tel broj mi se javi vo septemvri mi rece od vtori den da pijam microginon i posle 10 den od menstruacija da mu se javam da mi zakaze koj den,intervencijata ne ne nisto strasno predhoden den odis da otvoris istorija na bolesta ti zimaat krv da si ispitat parametrite sto treba i za den dva te vikaat i ja plakas 1250 denari istiot den si odis doma,posle dve nedeli imas kontrola i toa e i posle intervencijata prodolzuvas so kontraceptivite mene mi dade cycloproginova.poz

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 11:50:34)

mimii, супер, значи горе-долу терапијата е таа, а по интервенцијата, зависно што ќе најдат, тоа ќе ти дадат. Колку време ти кажа пауза до ИВФ? 1-2 циклуса?

Сега ИВФ кај правиш, кај кој доктор?

mimiii -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 12:04:26)

Sega sum kaj Dr Lazarevski i koga mu rekov za histeroskopijata mi rece deka najdobro bilo pred invitro zavrsi mi vika so histeroskopijata i so izvestajot vednas da dojdes kaj mene i taka napraviv i veke naredniot ciklus toj me stav na sema za invitro i eve utre sum na punkcija...

taci83 -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 21:06:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mimiii

Histeroskopijata ja pravev vo Oktomvri,i ti preporacuvam porano da si zakazes termin bidejki se ceka jas prvpat otidov vo juni i mi rece deka letoto ne pravat i mi zede tel broj mi se javi vo septemvri mi rece od vtori den da pijam microginon i posle 10 den od menstruacija da mu se javam da mi zakaze koj den,intervencijata ne ne nisto strasno predhoden den odis da otvoris istorija na bolesta ti zimaat krv da si ispitat parametrite sto treba i za den dva te vikaat i ja plakas 1250 denari istiot den si odis doma,posle dve nedeli imas kontrola i toa e i posle intervencijata prodolzuvas so kontraceptivite mene mi dade cycloproginova.poz

mimiii i jas preavev na 20 Oktomvri na gak isto me pravese dr.Trajkovski sega me interesira posle toa kako dobi menzis isto kako prethodno ili ima promeni,jas prviot menzis go dobiv vednas po prekinuvanjeto na micgoginonot a sega ovoj mesec nesto mi kasni 3 dena

весник -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 21:16:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mimiii

mimi imase li pregrada...ako imase koja dimenzija bese???? i jas imam nekoja si pregrada ama dr.lazarevski ne mi rece deka mi smeta i deka treba da ja otstranam.samo histeroskopija imase ili i laparoskopija so secenje na pregrada se razbira dokolku ja imase????

весник -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 21:17:38)

a be devojki ako imas pregrada togas imas laparoskopija so dupcinja na stomak za da ti ja otstranat ili????

mimiii -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 21:42:28)

Za Taci83- znaci menzis dobiv tretiot den otkako prestanav so kontraceptivite i mislam deka mi bese za nijansa poobilen drugo ne zabelezav.
Za Vesnik- se pokaza deka sum imala septum dolzina od 1cm i e napravena resekcija na istiot.
I da navedam deka Doctorot navede deka mozelo da bide problem toj septum no i ne moralo da znaci,no sepak dobro sto se otstranil..

taci83 -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 21:47:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

a be devojki ako imas pregrada togas imas laparoskopija so dupcinja na stomak za da ti ja otstranat ili????

vesnik kako sto znam jas mislam mi objasni doktorot laparoskopija se pravi ako se zapuseni kanalite ili imas problem so tubite,a histeroskopija e so mala kamera vaginalno navleguva vnatre i proveruva dali matkata e dobra sostojba i ako ima pregrada ili miom ja otstranuvaat pr.mene pri histeroskopija mi otstranija septum,ako ima nekoj neka pise dr cao

taci83 -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 21:50:57)

mimiii jas prviot menzis si go dobiv vednas so prekinuvanjeto na microginio ama sega vtorata me maci ne mi doaga a trebase na 3 da dobijam e neznam sto da mislam samo na loso mi idat mislite

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (5.12.2014 22:00:07)

весник, преградата/септум се отстранува со хистероскопија, додека пак лапароскопија се прави за проверка на каналите и евентуално нивно некакво третирање. Јас имав само хистероскопија со метропластика, односно ресекција на септумот. Инаку не знам колкав беше мојот септум, не пишуваше во извештајот. Понекогаш во една тура ги прават и двете операции, понекогаш посебно.
Следниот циклус го добив по завршувањето на терапијата, како што беше планирано.

vazna -> RE: Хистероскопија (10.12.2014 17:37:35)

Zdravo devojki sakam da ve prasam nesto, jas dobiv prv menzis od pravenata histeroskopija, ama nekako cuden jas obicno imam po 5-6 dena ovoj pat imav samo 2 dena tretiot den veke nisto nemav dali na nekoja od vas i se slucilo vakvo nesto, bi ve zamolila da gi spodelite vasite iskustva[sm=smiley31.gif] i dali vakvo nesto e normalno?

scared RR -> RE: Хистероскопија (11.12.2014 12:04:16)

Мене циклусот ми беше доста обилен и траеше околу 4-5 дена. Докторот баш и ми напомена дека е нормално, и да очекувам обилен циклус. Мислам не е нешто за паника, ама можеш да отидеш на контрола [sm=smiley1.gif]

vazna -> RE: Хистероскопија (11.12.2014 13:44:25)

Da sekako ke odam na kontrola vo ponedelnik, pa bas i za toa prasav zosto citam ste imale po obilen ciklus poslem histeroskopijata, a jas pa nekako ovoj epten malku mi traese, sepak falati Skared na odgovorot[sm=smajl.gif]

Bea -> RE: Хистероскопија (15.12.2014 8:42:08)

Девојки, читам повеќето од вас добиле 3 дена по завршувањето на терапијата со Циклопрогиновата. Мене денес ми е 4-ти ден, уште ништо, ниту пак некои знаци на добивање имам.
Димитров ми рече до 7 дена, не знам дали да се јавувам или да почекам?

vazna -> RE: Хистероскопија (15.12.2014 13:40:12)

Bea 7 dena treba da pocekas otkako ke gi ispies apcinjata, jas dobiv poslem 4-5 dena otkako gi ispiv.

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (15.12.2014 14:46:36)

Петановски ме гледаше денес на ехо, како што се договоривме, неколку дена пред циклус и ми рече дека е задоволен од она што го гледа на 4Д ехото и дека нема аномалии кои би требало да се оперираат, значи хистероскопија не, но рече сепак да види дали за трансфер ќе предложи скречинг.

Lilja Maria -> RE: Хистероскопија (15.12.2014 22:22:30)

Zdravo devojki,
Eve tocno do deneska eden mesec od histeroskopijata si dobiv normalno i denes mi e 4ta den no denes bev malku na yoga i vo sala imame takvi duseci koi ne se mnogu teski i edna prijatelka mi go donese pred da vezbame no posle toa koga zavrsivme so yoga jas go turkav so nogata i taa go zema za da go vrati na mesto,no i jas i pomognav a iako znam deka voopsto ne bese tezok me interesira dali pogresiv,dali i kolku tesko smeeme da krevame eden mesec po histeroskopija i dali smeeme da izleguvame na ladno,sepak ne sakam i premnogu da onezhnam [sm=smiley1.gif] pozz

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (16.12.2014 8:37:08)

LoveableMe RR значи дефинитивно НЕ, одлично помалку малтретирање[sm=bravo.gif]

Lilja Maria на тешко се мисли товар,поткревање маса,кауч ...не душек или неколку кеси од пазар.Но помината е хистероскопијата.Значи воопшто кога е процес на забременување треба да се избегнуват кревања или работа која е многу физички исцрпувачка.Временските прилика имаат поврзаност само со општото здравје и загаденоста

Bea -> RE: Хистероскопија (16.12.2014 10:06:50)

Добив! :) Не ми се веруваше дека некогаш ќе се израдувам на циклус [sm=smiley36.gif]
Значи на петти ден од завршување на терапијата по хистероскопија.

Kvisko -> RE: Хистероскопија (16.12.2014 11:02:27)

Bea и јас така добив после хистероскопијата. Не се секирај сега само чекај си мирно контрола и да частишт набрзо за бебе.
LiljaMarija не се секирај не е тоа ништо страшно. Не треба да креваш тешки многу тешки работи другото е ОК. После хистероскопија си се продолжува со нормални активности.

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (16.12.2014 11:36:21)

Loveable Me, хистероскопијава фамозна излезе, фала богу што е сега дефинитивно НЕ [sm=smiley1.gif]

Lilja marija, ич да не се замараш дали си згрешила - после хистероскопијата јас отидов на кардио вежбање со тегови 2х2кг, влечев кеси од пазар и што се не, така што не е страшно. Телото ти е појако отколку што мислиш [sm=smiley1.gif]

vazna -> RE: Хистероскопија (16.12.2014 21:52:23)

Devojki zdravo jas bev na kotrola poslem histroskopijata, doktorkata me gledase na eho rece deka e odlicno i ednometriumot mi e odlicen i deka imam folekul 19 milimetri pa vecer utre i zadutre da imame odnosi [sm=smiley36.gif]pa so gospod napred sega da vidime sto ke se sluci, ako ne vo januri ke ja pravime i poslednata inseminacija pozdrav devojki[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bea -> RE: Хистероскопија (17.12.2014 11:38:25)

Kvisko дај Боже да има за частење и да не стигнам до IVF, но и тоа веќе не ми е страшно, само да ми донесе бепче!
Vazna супер! Сега на работа :) Инаку јас го прашав Димитров дали препорачува уште една инсеминација по хистерото - одговорот му беше - НЕ.
Така да после конторлата, ќе работиме на случајот додека да го обезбедиме остатокот од докуемтацијата.

vazna -> RE: Хистероскопија (17.12.2014 12:27:54)

Bea jas imam na praveno tri inseminacii mi treba uste edna za vaucer za inv zatoa moram da napravam uste edna, ti kolku inseminacii imas napraveno?

Bea -> RE: Хистероскопија (17.12.2014 14:36:55)

Имаме четири инсеминации. Кај мене на HSG септумот се покажуваше како многу мал и докториве ми сугерираа да правам инсеминации и дека немало да смета септумот.
Меѓутоа на хистерото се покажа дека не е баш мал 2.5 cm. Јас го прашав ДИмитров дали се исплати после хистероскопијата да направиме уште една инсеминација, независно што веќе имам 4. Додека чекам ваучер, да појачаме шанси :) Ама он вика - не.
Тебе штом ти треба уште една - сега имаш супер подлога :) Ти посакувам многу среќа!

Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>