LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (21.12.2014 20:28:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Nadez vera i ljubov znaci jas i ti sme slicen slucaj i kaj mene prvoto ivf bese so blighted ovum vtoroto so biohemiska bremenost i sakav da te prasam za histeroskopijata kolku te kostase vo remedika a inace stom betahcg e nad 5 ti si bremena cestitki ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov KAPINA koga prasav za cena vo remedika kolku kosta histeroskopija mi rekoa od 15000 do 25000 zavisi sto rabota ima na eho ne se gleda se i posle inervencijata petanovski mi rece imalo mnogu rabota povise nego sto mislev i plativ 31000 vo glavno rece sega e se vo red ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina vera nadez i ljubov znam jas imam edna histeroilaparoskopija napraveno no e stara 5 i pol godini imav miom togas ne bese otstranet oti bil mal mi kazaa nema da preci histeroskopijata i laparoskopijata ja pravev oti desnata strana ne bese proodna od hiruskiot zafat na ispukano slepo crevo kade pri sienjeto se bese zafateno na edno mesto ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov KAPINA mene mi zosto nikoj ne mi rekol do sega deka imam problem so set____umot na matkata vo sistina i plodnost a petanovski na prviot pregled koga bev vo avgust 2014 samo stom mi ja stavi sondata mi kaza ili toa e pricina za biohemiska bremenost ili anti tela posto gi nemav ispitano izleze deka anti telata se ok samo go prasav dali septumot se ostetil od predhodnite in vitra(3) mi rece nema vrska toa taka sum se rodila.vo sistina koj barav da ispitam anti tela nema potreba uste bilo rano posle 3 biohemiski bremenosti sto treba uste i bilo mnogu skapo pa nema da gi plati doktorkata ce gi platam jas.i pricinata vo sistina mojata debelina i policisticni jajnici za predhodnite neospesni ivf toa mi rece ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Септумот може да прави проблем при износување на плодот, но е и за забременување. Не сум чула досега дека тоа е причина за биохемиска, мора да е нешто друго. Во секој случај, ако го имаш - одма вади го. Друго прашање ми е - каде ги правеше претходните ивф постапки, и како ти ги спровеле без ХСГ, хистероскопија, или која било постапка на која би се утврдело дека постои септум? Друг момент е тоа што септумите може да растат, и едноставно да не ги виделе тогаш. Ако било одамна, немало софистицирана технологија како денес, на пример, мојот септум докторот го виде и на обично ехо, а не па на ХСГ. ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov a za ova driling mi rece tase plodnos ama i toa ima mnogu propratni nus pojavi kako ostetuvanje na jajnicite posto za struja se raboti a sega da ti go procitam rezultatot od petanovski koga prvpat otidov kaj nego avgus 2014 Ginekoloski status;pod spekulum se prati Eritroplkai pvu.uterus vo AVF.Morfoloska procenka na vnatresnite genitalni organi so 2D i 4DVUZ; Na 2 DVUZ se prati uterus vo AVF. na transferzalen presek se prati i znak na *mackini oci*.se pravi i 4DVUZse detektira i mal septumU2 do 1 sm. vo septemvri mi pravese histeroskopija i mi sece septumot bil pogolem ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov i petanovski taka mi rece deka septumot moze da pravi problem za biohemiskite bremenosti i iznosuvanje na plodot a za policisticni jjnici deka se problem za biohemiska bremenost toa mi go re problem adamovska vo sistina
|
|
|
|