elenaj -> RE: Постпородилна депресија (8.6.2011 22:52:47)
|
Devojki moram da vi kazam deka bas forumov mi pomogna da ja nadminam postporodilnata depresija vo koja bev zapadnata inaku gotova bev da poludam.Uste od prviot den svekrva ,i pocna da se mesa i da se odnesuva kako deteto da e nejzino a ne moe.Inaku mazena sum vo drug grad a se porodiv vo mojot roden grad.Samo sto me otpustija od bolnica dojdoa da me zemat i samo sto stignavme doma pocna da nareduva kade da gi stavam pelenite, kremata itn pa da sum go kapela deteto samo so Vekutam da sum piela po 2 litri boza na den....ludnici...pa mi gi stiskase gradite a mlekoto ne mi bese uste salam nadojdeno i mi napravi infekcija na gradata pa mi se zatvorija kanalite i ne mi tecese mleko krenav temperatura dva dena so red 39 so 5 imav,i primiv 5 injekcii za da se smiri infekcijata.... pa me plasea so [rikazni za mastiti i secenje na gradi a mene gradite meki....na sekoi deset minuti vleguvase v soba i bese ubedena deka ne znam da go dojam deteto, na sekoi tri dena go nosevme da go vagaat, i na pocetok super si bese, napredna 300 grama za dve nedeli sto mislam deka e ok, no mene posle od nervozi mi sekna mlekoto,nemav dovolno i pocnav so dohrana pa pocna da se zali po komsii deka skapa bila hranata...stom zaplacese deteto trcase gore i prasuvase :Sto mu e?? kako da ne izgledala tri deca i tri vnuci, a non stop raskazuvase deka imala maka so kerka i non stop pistela koga bila bebe a sega moevo ne smeese da zaplace?? Pa mi go grabase od race demek da go smirela????? kako demek jas go rasplakuvam......isto kako taa da e majkata, a jas babta...ne me ostavase da spijam, vleguvase vo soba na pola sat da proveri da ne spijam a detevo mi spiese...dve nedeli ne spiev po 24 sati na den zasto ne mozev od nea i od nervozi...kakva majka sum bila jas, sum spiela,,,pa detevo spie da ne treba da mu visam nad glava nikoj normalen ne go pravi toa...mazot mi skitase do sabajle i ne mu bese gajle so se desava doma sto me frli vo uste poteska depresija ...no citajki na forumov svativ deka ne sum edinstvena i deka ima i drugi so problem kako mojot, so problem so depresija i so problemi doma so svekrvi i svekori i sl. i prestanav da se nerviram, i go davav da go zema koga saka, i posle i pomina kefot i prestana da mi go graba od race...sega e se vo red, se srediv psihicki, svativ deka moram toa da go napravam zaradi deteto i fala mu na Boga sto postojat vakvi forumi zasto da ne bese forumov ne znam sto ke bese so mene
|
|
|
|