delfinka -> RE: страшно (3.12.2009 0:18:12)
|
sto da kazam osven edno golemo ARAM DA IM E na naseto zdravstvo komplet so ministerstvoto za zdravstvo ke kazam edno golemo zalam za site pogore navedeni slucai i ke vi ja napisam mojata licna tragedija tatkomi,koj nikogas vo zivotot nemase otideno na doktor,bese zdrav,nepusac,nitu alkohol nemase probano edna kapka,planinar i sportist ,eden den otide kaj negoviot berber od pamtivek covekot kako fin berber,deka tatkomi mu bese stalen musterija mu rekol tolku vreme si mi musterija denes nemam guzva ke te castam edno bricenje(inace tatkomi doma sam si se bricese) po nekoja slucajnost berberot mu ja izbrical i bemkata na tatkomi taa pocna da krvari,sekojdnevno no tatkomi odbivase da odi na lekar so obrazlozenie deka ke pomine i taka posle 1mesec go nakanivme i otidovme direktno na klinika tamu doktor specijalist mu rece deka ne e nisto strasno i taka tatkomi gordo ni se obrati deka samo trcame nepotrebno da bide ironijata pogolema posle 2-3meseca situacijata so bemkata stanuvase se postrasna i pobolna a tatkomi tonese na prasanjeto sto sakam da mi kupi za mojozt rodenden mu kazav deka sakam pak da odi na kontrola za bemkata,i morase da mi ja ispolni zelbata otide i istiot den go zdrzaa-na mojot rodenden drugiot den mu pravea operacija koja traese 3casa i po izleguvanjeto od operaciona sala na istiot doktor ,negovata izjava mi go srusi zivotot-predocna ste dosle rabotata ne e dobra-rak!!! eeeee,istito toj ni rece deka ne e strasno a sega kazuva deka e docna! ok,posle toa sledea uste 2operacii,tatkomi se borese dodeka mozese i se sami plakavmedo igli i infuzii brzapomos ne doagase da go nosi vo klinika so obrazlozenie deka nemame lift vo zgradata..... toa bese za mene mizerija. potoa drugo sto me zaprepasti koga tatkomi(bidejki poslednata godina bese pusten od rabota kako tehnoloski visok do penzija)otide na komisija za penzija so dijagnoza cancer i hemoterapija i od tamu bese odbien so naznaka deka lekuvanjetoe vo tek ne e strasno eeeeee mili moi mnogu dobro gi razbiram familiite na site pogore objaveni po vesnici i tv pominavme niz pekolot pocina tatkomi,bez nieden denar pomos od drzavata zatoa ke kazam povtorno-aram da ime mizerija se pa uste vo evropska unija baraat alcni za pari se bogatat na tugite maki imam cueno deka na komisii za penzii dodeluvaat penzii na zdravi ama za pari zatoa luge zivejte dodeka mozete,se razbolevme li spas nema od ovaa drzava prostet so ve zamarav so moi privatni istorii no mi lezese ova da go kazam za da znaete sto se se slucuva!
|
|
|
|