Snowhite RR -> RE: Доење (13.4.2015 22:41:41)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin Пиј вода и ставај го често на града, ќе имаш млеко, ако го ставиш на дохрана уште помалце ќе биде, дури пробувај да се измолзуваш со цел да се лачи повеќе, не се откажувај, целото доење е природен процес, само кај стресена жена и дете кое нема „желба“ да го доразвие рефлексот за цицање може да се случи да се намали количината на млекото. Колку повеќе цица, толку повеќе млеко ќе имаш, само пиј вода и јади благо за енергија. ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin Пиј вода и ставај го често на града, ќе имаш млеко, ако го ставиш на дохрана уште помалце ќе биде, дури пробувај да се измолзуваш со цел да се лачи повеќе, не се откажувај, целото доење е природен процес, само кај стресена жена и дете кое нема „желба“ да го доразвие рефлексот за цицање може да се случи да се намали количината на млекото. Колку повеќе цица, толку повеќе млеко ќе имаш, само пиј вода и јади благо за енергија. Освен што тρеба да пиеш течности моρаш и да јадеш, мене таκа ми κажуваа на болница κога се поρодив, аκо само пиеш вода таа ќе ја измочаш, моρаш и да јадеш за да водата се пρетвоρи во млеκо, таκа ми велеа. А можеш и да го земеш чајот за доилκи од билна аптеκа, мене тој ептен ми помогна. Биди упоρна и не се отκажувај ниκаκо, мене на 3 месеци многу ми се намали млеκото, ама бев упоρна и си го вρатив и ја доев до 13 и пол месеци. Исто таκа немој да се неρвиρаш зашто тоа многу влијае дали ќе имаш млеκо или не, за жибците можеш да пиеш бедоκсин Сρеќно :)
|
|
|
|