bucko mal -> RE: Слатки работи (торти, колачи...) (20.7.2013 12:19:00)
|
denes go isprobav receptov,mnogu ubav,go preliv so mleko I stopeno cokolado mmmm bi sakala nekoj polesen recept za ovoshna torta,cesto mi rasipuva ovoshjeto. ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Ajde pisi,ama ako e toj obicniot pandispan go znam na pamet.Po 5 lazici sekjer,brasno,5 jajca i pecivo.Toj li e? Kje ja napravam tortava vecer koga kje zaspie mala,taman kje otstoi vo frizider na raat,nema da ja cepkame do utre:) Ama kasnam so receptov [sm=zmeden.gif] Елена не е тој пандиспан - еве ти рецеот за овој оргиналниот 4 јајца 6 лажици шекер 1 прашок за пециво 1 филџан брашно Прво ги матиш јајцата со шекеротпа додаваш брашното и пецивото..Ставаш да се пече на тепсија намачкана со масло и наросена со брашно ( врз маслото ) Ептен вкусно доаѓа со овој пандишпан..Со готов не сум пробала.. Направете па кажете Znaci polesno amin! [sm=bravo.gif] Nego, kolku vreme se pece i na kolku stepeni? Aj za ova lesno se proveruva so ceckalica, ama mnogu se nerviram na recepti na internet koga na kraj ke pisat: "se stava vo tava i se pece na umerena temperatura". Sto ti e toa umerena temperatura?! Na mojata rerna moze umereno da e 200C, a na tvojata 150C. Ima razlika... Se pece na zagreana rerna na 200 stepeni a kolku vreme - ne sum merela do sega,jas toa od prilika...Okolu 10-15 minutki.Ke narasne malku,ke pozolti ubavo i ke mirisa ubavo..Moze i eden vanilin seker da mu stavis i ke mirisa uste poubavo..Koga ke pozolti ubavo,butni mu cepkalka i proveri go..Odma vadi,butaj 300 ml ladno mleko ( 3 fildzani )
|
|
|
|