Pepelaska * -> RE: Слатки работи (торти, колачи...) (27.4.2012 10:46:20)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Јас имам оставено рецепти за чизкејк и тирамису на претходната страна, ако ти фати некој око, направи ги - лесни се и брзи. Исто, минатата недела правев експериментална торта[sm=smiley36.gif] Зедов готови ванила кори за торта на Винчини, ги има три во пакување. За фил изматив 500г слатка павлака и ја измешав со 500 г овошен јогурт од јагода. Инаку, доволно се и 300 г слатка павлака, важно е да е цврст филот. Издробив десетина чоколади животинско царство во филот (имам и одвишок, нонстоп му носат на малиов) и додадов малку рум. Над првата кора ставив смрзнати вишни (подобро прво одмрзни ги и исцеди ги, нема да ти ги стопат корите), па фил, па втора кора, па пак вишни па пак фил и трета кора, па фил. Тортата беше фантастична со тоа што не беше многу блага, а одма се прави. Помалку време ти треба за цела торта отколку да земеш сама да печеш кори. Инаку, јас стално правам вакви експерименти, морам, не за друго, мм не јаде тешки торти со чоколадни оревести филови... ако направам торта, ќе стои со години во фрижидер[sm=smiley36.gif] И јас сакам вакви торти обавезно пробувам, а мм кога ќе види торта е најрадосен па каква сака нека е[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|