Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Не отидов...си дадов одмор уште два дена...е до среда имам толеранција па в среда за среќно и тест и се враќам на работа... стварно ми се погоди времево за лежење...поздрав до сите!!!
Zdravo devojki na site sto ocekuvate i sto se vo procedura na inv vi posakuvam mnogu uspeh. Jas vcera bev vo sistina pravev mikro bioloski brisevi pa sega ke cekam da mi dojde da napravam uste hormonalen status doktorkata mi reke od 22 ovoj mesec da pocnam da pijam jasmin, dodeka go cekam vaucerot rece da ne gubime vreme posto se piele 21 den. Pa se nadevam deka i jas ke go dobijam pobrzo vaucerot. Lena cestito vaucer, za kolku vreme ti go odobrija vaucerot otkako gi podnese dokumentite od prilika?
za tocno 1 mesec fala daj boze site so po 2 bebinja da izlezeme od bolnica :)
Кате уште денес лежење и утре тест...како ближи времево некако сум понервозна...се надевам дека ќе биде висока бета и сите. да ве префатам со неа... Надеж ни се изгуби??? И нејзиниот тест се ближи...
Tuka sum..... ne se izgubiv ama to e stani ,legni istoto ,stomakot poduen mi e uste ,vcera mislev da odam vo plodnost ama ne ojdov rekov ajde taka treba da bide inace i jas utre planiram da odam za test preku krv zdravje boze da se nadevame za site pozitiven testr
Надеж и ти не ги сакаш домашните тестови??? леле јас почнав триста глупости да сонувам...смирена смирена до сега ама денеска уште од сабајле вознемирена...ех пусти страв...
I jas mislam najubavo direktno beta da se pravi. Ova testovive moze na pocetok da ne pokazat dve crti pa da se iznerviras. Jas koga pravev racete mi se tresea i prviot test samo edna crta mi pokaza. I duri go pravev drugiot koj isto pokaza edna crta , go gledam prviot uste edna bleda, pa neznaev dali si zamisluvam od sto bese bleda ili vistina postoese. A celo vreme srcevo ke mi izlezese od gradi a racete epten mi se tresea. Taka da najubavo direktno beta. Utre najsreken den da vi bide na dvete nadesh i vesnik i visoki beti da imate.
Јас само да пријавам дека почнав со пиење контрацептиви и некаде кај 23 Февруари ќе одам да се видам со докторот за да ми објасни што и како понатаму. Вчера се јавиви во Фондот и мислењето е позитивно сега ќе го чекам писмото да стигне.
zdravo devojki. Konecno i jas go dobiv vaucerot za ivf, dodusa kaj mene se raboti za vtoro dete, pa ako ima posebna tema za ivf za vtoro dete slobodno prefrlete go postot. Kako i da e, vekje pocnav da pijam mikroginon da se spremam za postapkata, pa so Gospod napred. Inaku ova ke mi bide 4to ivf, i malku me fakja nekoja voznemirenost. Ve sledam nekoe vreme, i posakuvam site, ama site da si gi vidite dvete crtki i da si imate lesna bremenost
A бе Весник, нa сите ни фуфкa, знaеме тестoт кaквo знaчење имa, тaкa штo aјде ете кaде е утре.
Квискo, aирлијa, пишувaј ни тукa ќе се читкaме. Јaнa81, дoбредoјде, oвa е фoрум и зa втoрo дете. Кaде прaвеше дoсегa ИВФ? Штo е прoблемoт? Гo слушaв Петaнoвски и кaжa aкo не е имунoлoгијa, тoгaш причинa кaј вaс мoже дa бидaт пoследици oд цaрски рез, aкo си се пoрoдилa сo цaрски. Сегa кaде ќе прaвиш ИВФ?
Среќнo нa сите
LoveableMe kaj nas problemot e vo spermogramot. slab spermogram, i site 3 ivf ( ICSI) gi pravevme vo sistina. Inaku da so carski sum porodena. Tuku sea me maci druga rabota. Samo sto pocnav da pijam mikroginon pravev brisevi na moe baranje, i izleze deka imam ureaplazma a kaj soprugot enterococus faecalis na uretralniot bris i spermokulturata. Kaj bas sega se najdoa tie bakterii. Jas primav terapija 10 dena vibramicin i vaginaleti eritromicin, isto taka i soprugot pie antibiotik. Se javiv vo sistina da se konsultiram da ne treba da prekinam so postapkata dr mi rece ne e strasno ke se iscisti. A sto ako ne se iscistat so edna terapija, dali ste imale iskustvo so bakterii pri ivf i kolku moze da vlijaat vrz samata postapka. Sepak se nadevam na negativen bris sledniot pat
Дали ви се случило на некоја од вас при ставање на утрогестанот тешко да ви оди...јас сега кога ја ставав толку му беше како задебелено местото...небаре со израстоци и едвај ја турнав некако ама искрено се исплашив.